Vejledning til import af biler og betaling af registreringsafgift

VISION
De fleste bilkøbere interesserer sig for den rigtige motor/gearkasse kombination, de lækre udstyrsdetaljer og “den gode handel.” Udbuddet og variationerne er meget større i udlandet end i Danmark, så det er naturligt at mange kigger i den retning. Men flere interesserede føler at der er for stor usikkerhed ved at købe en afgiftsfri bil. Særligt usikkerheden om hvad registreringsafgiften vil komme til at koste, afholder mange fra at indfri drømmen om ønskebilen.

Vores vision er at gøre import af bil fra udlandet gennemskueligt og tilgængeligt for alle!

Her følger nogle råd til dig der gerne vil importere selv:

FIND DRØMMEBILEN
Find din drømmebil på nettet hos f.eks. mobile.de, autoscout24.de eller blandt de afgiftsfrie biler på bilbasen.dk. Med en salgsannonce eller tilstrækkelige oplysninger om bilens data, kan du nu bestille en fast vurdering af registreringsafgiften ved afgiftsberegner.dk. Vurderingen modtager du på e-mail i løbet af 3 hverdage såfremt oplysningerne om køretøjet er tilstrækkelige. Bestiller du en prioriteret vurdering modtager du den inden for 24 timer. Du kender nu prisen på bilen og prisen på registreringsafgiften, og kan afgøre om bilen passer dit budget.

Bemærk: I vores shop kan du højst have én vare i kurven ad gangen. Hvis du tilføjer en ekstra beregning vil den eksisterende vare i kurven vil blive erstattet af den nye. Så der kan kun bestilles én afgiftsberegning pr. ordre.

IMPORT
Står bilen i udlandet kan sælgeren kontaktes via kontaktformular eller e-mail. Brug gerne sælgerens sprog eller engelsk. Nogle sælgere reagerer ikke på skriftlige henvendelser, så her er en telefonopringning nødvendig. Spørg gerne ind til bilens stand; såsom servicehistorie, buler og skrammer, tilstand på dæk og bremser osv. Nogle forhandlere har måske endda udarbejdet en tilstandsrapport på køretøjet. Spørg også efter en prisreduktion… det kan jo være.

Er bilen den rigtige for dig, så reager hurtigt. De udenlandske markeder arbejder hurtigere end det danske, og liggetiderne på brugte biler er ikke så lange. Måske foretrækker du at se bilen med egne øjne inden du skriver under på en aftale. Tog og fly er en mulighed, eller du kan tage en ven med og køre selv. Tjek køretøjets stand og funktion, du får ingen reklamationsret eller garanti med over grænsen.

Når bilen er tjekket igennem og købsaftalen er underskrevet, vil den sikreste betalingsmetode være enten kontant eller bankoverførsel. Henvend dig derfor i sælgers bank for at ordne pengeoverførslen i samråd med din egen bank. Vær dog opmærksom på, at bankoverførsler fra Danmark kan tage 1-3 hverdage, og at sælger ikke vil slippe bilen og dens papirer før betaling er gennemført.
Mange forhandlere hjælper gerne med et sæt 5-dages prøveplader du kan køre bilen hjem på. Pris ca. 120,- euro. Vurderer du at forhandleren er troværdig, kan du også afslutte handelen med dokumenter via e-mail og overføre pengene via netbank. Afhentning kan ske med fragtmand, få evt. pris ved Autologik.

Sørg for at få alle bilens dokumenter, nøgler og udstyr. Typisk del 1 og del 2 af registreringsattesten, et COC dokument (vigtigt ved toldsynet) og evt. bilens servicebog og brugsvejledning. Står bilen i Danmark, er sproget jo ikke en barriere. Vær dog opmærksom på at der kan være begrænset eller ingen reklamationsret på biler uden afgift. Spørg sælgeren.

TOLDSYN
Kommer bilen fra udlandet skal bilen igennem et udvidet registreringssyn, hvor specifikationer og stand bliver registreret i DMR. Synsvirksomheden kræver typisk at se bilens COC-dokument (Certificate of Conformity), da det indeholder alle de informationer de skal bruge om køretøjet. (Så vigtigt af få dem med ved handelen). Har bilen tidligere været indregistreret i Danmark (f.eks tidligere leasingbiler) er toldsyn ikke nødvendigt da bilen allerede er registreret i DMR. Afgiftsberegner.dk tjekker de oplysninger der bliver registreret i DMR for at sikre os at de stemmer overens med de oplysninger vi har lavet afgiftsvurderingen ud fra.

REGISTRERINGSAFGIFT
Du fik vores afgiftsvurdering i starten af processen og kender derfor udgiften til registreringsafgift. Vores vurdering holder i 30 dage. Har processen taget længere tid må du bestille en ny vurdering. Typisk vil registreringsafgiften være marginalt lavere på den nye vurdering, så der er ikke sket nogen skade ved en længere procestid. Når vi har registreret din indbetaling af registreringsafgiften, kan du få sat nummerplader på bilen. Nummerpladerne betaler afgiftsberegner.dk og det fremgår også af opgørelsen på forhåndsvurderingen.

Med nummerpladerne monteret kan vi bare ønske dig tillykke med din nye bil.

VORES SALÆRER:
Afgiftsberegning: 159,00 inkl. moms
Behandling af afgiftssagen: 1.800,00 inkl. moms

Læs også vores generelle forretningsbetingelser.

Kontaktinformation

AFGIFTSBEREGNER.DK
Vestermarksvej 12
6200 Åbenrå

CVR-nr.: 20221801

T: +45 7468 6501
E: kontakt@afgiftsberegner.dk

h

Generelle oplysninger

Alle oplyste priser er inkl. moms
Forretningsbetingelser

facebook logoAFGIFTSBEREGNER.DKAFGIFTSBEREGNER.DK
5 stjerner - baseret på anmeldelser